Σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος

0
7

Την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης προκειμένου αυτό να καλύψει και τα ομόφυλα ζευγάρια εξήγγειλε σήμερα (ημέρα Τρίτη) κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το σχετικό νομοσχέδιο είχε δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι από τον υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά τελικά δεν κατατέθηκε προς ψήφιση, όμως, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως τώρα προτίθεται να προωθήσει άμεσα το θέμα μαζί με άλλα ζητήματα αντιρατσιστικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα ρυθμιστούν νομοθετικά ορισμένα θέματα κράτους δικαίου και ισονομίας, όπως «η νέα μορφή συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης με αναγνώριση γάμου ομοφύλων και ετεροφύλων», νέες εγγυήσεις ελευθερίας του Τύπου ώστε να διασφαλίζονται οι πολίτες από το γνωστό φαινόμενο κιτρινισμού και να αποθαρρύνονται από την άλλη οι υπέρμετρες αποζημιώσεις που μπορεί να λειτουργήσουν σαν άτυπη λογοκρισία, καθώς και θέματα που αφορούν την αντιρατσιστική νομοθεσία που δεν καλύπτει ισομερώς το πεδίο του ρατσιστικού λόγου και πράξεων.

Τέλος, θα υπάρχει εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού ενώ αντίστοιχο σχέδιο θα υπάρξει για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here