Συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

0
6

 

Συνάντηση θα έχουν σήμερα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, κατά τη διάρκεια της οποία θα μελετήσουν  έγγραφο με τις συγκλίσεις και αποκλίσεις στις θέσεις των δύο πλευρών, το οποίο ετοίμασαν οι διαπραγματεύτες, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται, μετά τη συνάντηση, οι δυο ηγέτες να ανακοινώσουν νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άϊντα είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες.

Προσφωνώντας δικοινοτική εκδήλωση του ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου, ο κ. ‘Αϊντα ανέφερε ότι διαβλέπει λύση του κυπριακού σε λογικό χρονικό πλαίσιο.

Μίλησε για «πραγματικά εκπληκτικό κλίμα και ουσιαστική διαδικασία στο Κυπριακό» τονίζοντας ότι είναι «το καλύτερο κλίμα στις συνομιλίες εδώ και πολλά χρόνια».

Πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση του καταλόγου των συγκλίσεων και αποκλίσεων οι δύο ηγέτες θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Ο κύριος Άϊντα, σημείωσε ότι οι Κύπριοι θα πρέπει να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο, γιατί έχουν ευθύνη, προτού χαθεί η ευκαιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here