Συνάντηση γνωριμίας Τσακαλώτου – Σταθάκη με το «κουαρτέτο»

0
8
Discussion and voting at the parliamentary plenum about the negotiation and agreement with the European Stability Mechanism (ESM), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on July 15, 2015. / Συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ΑΘήνα, Ελλάδα στις 15 Ιουλίου 2015.

Με τους επικεφαλείς των θεσμών συναντώνται σήμερα στις 10:00 το πρωί οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που θα έχουν οι Έλληνες υπουργοί με το «κουαρτέτο» των Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ντέλια Βελκολέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) θα προσδιορίσουν το πλαίσιο των συζητήσεων και τα επόμενα βήματα.

Οι πρώτες σοβαρές διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών άρχισαν να διαφαίνονται από χθες, καθώς σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τη φορολογία, τη δημοσιονομική εποπτεία και τα εργασιακά οι θέσεις των δυο πλευρών είναι αντίθετες.

Πολλοί εκτιμούν ότι από τη σημερινή συνάντηση θα διαφανεί αν τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης  θα κλείσουν στο λιγοστό χρόνο που απομένει για να επιτευχθεί συμφωνία έως τα μέσα Αυγούστου, καθώς εκκρεμεί και η πληρωμή του ομολόγου των 3,2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ που λήγει στις 20 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here