Συνάντηση Μέρκελ – Φάιμαν την Τρίτη για το προσφυγικό

0
12

Οι αυξανόμενες ροές προσφύγων στην Ε.Ε. θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν, αύριο Τρίτη, η Γερμανίδα καγκελάριος  Άγκελα Μέρκελ με τον Αυστριακό ομόλογό της Βέρνερ Φάιμαν, στο Βερολίνο.

Ο κ.  Φάιμαν θα συνοδεύεται από τον αντικαγκελάριο Ράινχολντ Μίτερλενερ και την υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, τονίζοντας τη σημασία να υπάρξει στενή συνεργασία με τη Γερμανία για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ανακοίνωσή της χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε νομικά αιτιολογημένη την απόφαση της Γερμανίας να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους με την Αυστρία. «Η προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ κρατών-μελών είναι μια εξαίρεση που προβλέπεται ρητά στον Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και ρυθμίζεται από αυτόν, σε περιπτώσεις κρίσης» ανέφερε η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «η παρούσα κατάσταση στη Γερμανία, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται να είναι μια περίπτωση που καλύπτεται από τους κανονισμούς».

Επισήμανε ακόμη ότι «η γερμανική απόφαση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση».

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε.. Διπλωμάτες ανέφεραν ότι το αδιέξοδο δεν έχει αρθεί, με την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία να αντιστέκονται σθεναρά στα σχέδια των Βρυξελλών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here