Συνάντηση Μέρκελ – Φάιμαν στο Βερολίνο για το προσφυγικό

1
7

Με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν συναντάται η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σήμερα το πρωί, στο Βερολίνο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα.

Μετά το γεύμα εργασίας, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας και της  Αυστρίας.

Σημειώνεται ότι αργότερα το απόγευμα προγραμματίζεται υπουργικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα την προσφυγική πολιτική.

Το βράδυ,  η Άγκελα Μέρκελ θα έχει σύσκεψη με τους τοπικούς πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, με τους οποίους θα ανταλλάξει απόψεις για το φλέγον θέμα. Παρόντες πολλοί υπουργοί της κυβέρνησής της και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες η Βιέννη εξήγγειλε μεθοριακούς ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία, αλλά και τη Γερμανία, ενώ 2.200 αυστριακοί στρατιώτες αναλαμβάνουν βοηθητικά το έργο ελέγχου και φύλαξη των συνόρων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ξέρετε κύριοι Ευρωπαίοι εσείς που κόπτεσθε υποκριτικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ΄πορεί και η Ελλάδα να βγάλει το Ναυτικό στο Αιγαίο και ότι κινείται να το βουλιάζει. Αλλά τότε θα έρθετε εσείς οι φιλάνθρωποι και θα κατηγορείτε την Ελλάδα…. Αίσχος υποκριτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here