Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ για το μεταναστευτικό

0
3
Germany's Chancellor Angela Merkel (L) and France's President Francois Hollande, walk in the Elysee Palace's garden, June 27, 2012. REUTERS/Michel Euler/Pool (FRANCE - Tags: POLITICS)

Η μεταναστευτική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ  με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, το απόγευμα, στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών που έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μέρκελ και Ολάντ  θα συζητήσουν μεταξύ άλλων την πρόθεση των χωρών τους να εμβαθύνουν στην εναρμόνιση των πολιτικών ασύλου και «να θέσουν σε εφαρμογή μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική» για το θέμα αυτό.

Στις προτεραιότητές τους βρίσκεται η σύνταξη ενός κοινού καταλόγου με τις λεγόμενες «ασφαλείς χώρες» και η επιτάχυνση της δημιουργίας κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο και των παράνομων μεταναστών στην Ιταλία και την Ελλάδα.

«Όσο δεν έχουμε κέντρα φιλοξενίας, επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών που θα αποτρέψει νέες αφίξεις και (όσο δεν έχουμε) μια αλληλεγγύη εντός της ΕΕ, τίποτα δεν θα γίνει«, ανέφεραν γαλλικές πηγές.

Η Γερμανία εκτιμά ότι θα δεχτεί έως και 800.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου μέσα στο 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here