Συνάντηση Τουσκ – Ερντογάν για το προσφυγικό

0
11
Turkish President Recep Tayyip Erdogan, left, is greeted by European Council President Donald Tusk prior to a meeting at the EU Council building in Brussels on Monday, Oct. 5, 2015. Erdogan is on a two-day visit to meet Belgian and EU officials. (AP Photo/Virginia Mayo)

Το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί καλύτερα τη φύλαξη των συνόρων της, όμως το ίδιο περιμένουμε να κάνει και η Τουρκία» τόνισε ο κ. Τουσκ, ενώ πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να συζητήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ασφαλούς ζώνης στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι κύρια αιτία της κρίσης είναι ο πόλεμος της Συρίας και οι τρομοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Αναφερθείς στη λύση του προβλήματος, εστίασε στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ανταρτών, στη δημιουργία ασφαλούς ζώνης και τέλος, στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here