Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος για μίζες

0
6

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Κώστας Δαφέρμος, που φέρεται να έχει δώσει μίζα ύψους 3 εκατ. δολαρίων στον αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων Kornet.

Το ένταλμα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής  διαφθοράς Νίκος Τασιτώνης, που ερευνά τη σχετική δικογραφία, ενώ τις μίζες αποκάλυψε ο ίδιος ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος είπε ότι του δόθηκε το 3% της προμήθειας -ποσό που και ο ίδιος είχε θεωρησει πολύ υψηλό.

Οι ελληνικές αρχές είχαν υποβάλει αιτήματα δικαστικών συνδρομών προς την Ελβετία και την Αυστρία για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του Αντώνη Κάντα και πριν από δύο μέρες ήρθαν οι απαντήσεις. Έτσι εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Δαφέρμου και δυο ακόμα προσώπων από την εταιρεία του.

Τη δίωξη για την υπόθεση ειχαν ασκήσει μετά από προκατακρική εξέταση οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here