Συνεχίζεται ο χορός των παραιτήσεων στους Εργατικούς-Την παραίτηση της υπέβαλε η σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας Άντζελα Ιγκλ

0
2

 

 Τη στιγμή που ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δέχεται πιέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και να παραιτηθεί, τα μέλη του εργατικού κόμματος αποχωρούν το ένα μετά το άλλο φτάνοντας στις 36 παραιτήσεις.

Στη λίστα των παραιτηθέντων μετά το Brexit, προστίθεται και η ηγετική μορφή της καμπάνιας υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Άντζελα Ιγκλ, η οποία σε επιστολή που απευθύνει στον Κόρμπιν τον καλεί να αποσυρθεί.

«Ήμουν συντετριμμένη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ. Πολλοί από τους υποστηρικτές μας πείσθηκαν από επιχειρήματα της Δεξιάς και αυτό πιστεύω ότι συνέβη γιατί υπό την ηγεσία σας το ζήτημα να παραμείνουμε στην ΕΕ συζητήθηκε με μισή καρδιά και αβεβαιότητα, παρά με σαφήνεια», αναφέρει στην επιστολή της η Ιγκλ που διατελούσε σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια η επικεφαλής της καμπάνιας του Remain προσθέτει: «Σε αυτούς τους καιρούς αναταραχής χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη που μπορεί να ενώσει παρά να διχάσει το Εργατικό Κόμμα. Χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη που μπορεί να κάνει τους Συντηρητικούς να λογοδοτήσουν, που μπορεί να παρέχει γνήσιες εναλλακτικές και που μπορεί να πείσει τη χώρα ότι κατανοούμε τις ανησυχίες και τους στόχους . Χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη που μπορεί να επουλώσει τους σοβαρούς διχασμούς της χώρας μας, να στηρίξει τις κοινότητές μας και τέλος να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ενωμένο».

Καταλήγοντας, η Ιγκλ επισημαίνει πως με θλίψη και έπειτα από εννέα μήνες σκληρής εργασίας παραιτείται, τονίζοντας στον Κόρμπιν ότι έχασε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

«Πιστεύω, λοιπόν, πως έφτασε η στιγμή που πρέπει να παραδώσετε τα ηνία», ολοκληρώνει στην επιστολή της η Ιγκλ.

Την ίδια ώρα, την παραίτησή του υπέβαλε, ένα ακόμα σημαντικό στέλεχος του κόμματος, ο σκιώδης υπουργός Στέγασης των Εργατικών, Τζον Χίλεϊ, καθώς και η Μαρία Ιγκλ, σκιώδης υπουργός Πολιτισμού, ενώ με διαφορά λίγης ώρας παραιτήθηκε και η σκιώδης υπουργός Ουαλίας, Σούζαν Ελαν Τζόουνς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here