Σύσκεψη υπό την Θάνου για το προσφυγικό στη Μυτιλήνη

0
16

Διευρυμένη σύσκεψη  υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, πραγματοποιείται σήμερα στη Μυτιλήνη.

Νωρίτερα, η κ. Θάνου έστειλε απάντηση στις «μεμονωμένες» φωνές από την Ευρώπη με αιχμές εναντίον της Ελλάδος στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού.

«Σε όσους διατυπώνουν πρόχειρη κριτική γειτνιάζοντας με κράτη – εταίρους να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης σε 16.000 χλμ. ακτογραμμής κατά πόσο η Ευρώπη του μέλλοντος μπορεί να ανοικοδομηθεί υψώνοντας τείχη» ήταν το αυστηρό μήνυμα της κ. Θάνου, μετά και την κριτική στην Ελλάδα που έχει ασκήσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Διεμήνυσε δε πως όλα τα κράτη «οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να σταματήσουν τα αίτια του προσφυγικού και όσο είναι σε εξέλιξη να το διαχειριστούμε όλοι μαζί».

Κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη.

Στα επόμενα άμεσα βήματα η κ. Θάνου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση στις 15/9 της διαδικασίας συγκρότησης της Διαχειριστικής Αρχής που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου «να καταστεί δυνατή η άμεση είσπραξη της πρώτης δόσης 33 εκατ. ευρώ από την Ε.Ε.».

Επίσης, αναμένεται η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας σε περιοχή της Αττικής και ένα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here