Σύσκεψη χωρίς λύση για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

0
4

Λύση στο πρόβλημα της διαμονής των προσφύγων που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως αναζήτησαν στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και εμπλεκομένων φορέων όπως γραμματείες υπουργείων, το ΚΕΛΠΝΟ, ο Δήμος Αθηναίων, ΜΚΟ με εμπειρία στο πεδίο, δημόσιοι φορείς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.   Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά των προσφυγικών ομάδων και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (σ.σ ζητήματα υγείας, σίτισης).

Κατατέθηκαν προτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση των δυσχερειών που δημιουργούν οι συνεχείς ροές των προσφύγων στους ελεύθερους χώρους της πρωτεύουσας.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου, τόνισε «την αναγκαιότητα για άμεση αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων που εκδηλώνονται στους άτυπους καταυλισμούς».

Στη συνέχεια μάλιστα πρόσθεσε ότι συγκροτήθηκε ομάδα διαχείρισης αποτελούμενη από στελέχη των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας, της Περιφέρειας του Δ. Αθηναίων και ΜΚΟ προκειμένου να διενεργήσει τις απαραίτητες αυτοψίες για την καταλληλότητα των χώρων, είτε είναι στρατοπέδα, είτε αθλητικές εγκατάστασεις, είτε κατασκηνώσεις κ.α..

Tέλος, να σημειωθεί ότι ελήφθησαν μετρά άμεσης υλοποίησης για την ανακούφιση των διαμενόντων στο Πεδίον του Άρεως όπως η εντατικοποίηση των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου, η συνεχής παρουσία δύο κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίθαλψη των πασχόντων, ειδική ομάδα μέριμνας για τα ασυνόδευτα παιδιά, βελτίωση του συντονισμού στην σίτιση καθώς και άλλες δράσεις άμεσης υποστήριξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here