Σκάνδαλο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

0
3

 

Σε νέους μπελάδες βάζει τη ΔΟΕ ο Guardian, ο οποίος κάνει λόγο για το ενδεχόμενο εξαγοράς από το Τόκιο, της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων του 2020.

Το σκάνδαλο που, αν επαληθευτεί, θα τινάξει στην αέρα την αξιοπιστία της ΔΟΕ, ξεκίνησε όταν ανακαλύφθηκε η μεταφορά 1.3 εκατ.ευρώ από το Τόκιο σε ύποπτο λογαριασμό, που συνδέεται με τον γιο του πρώην προέδρου της IAAF Λαμίν Ντιάκ, όπως γράφει το pamesports.gr.

Οι Aρχές ερευνούν αν αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής της χώρας που θα οργανώσει τους αγώνες, προκειμένου να εξαγοραστούν ψήφοι και κατά πόσο ο Ντιάκ έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την διαδικασία επιλογής.Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λαμίν Ντιάκ παραιτήθηκε από την θέση του στη ΔΟΕ πριν από περίπου, έναν χρόνο, όταν παραδέχθηκε ότι χρηματίστηκε για να καλύψει σκάνδαλο ντόπινγκ Ρώσων αθλητών.

Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της Le Monde, είχε ισχυριστεί πως χρειαζόταν τα χρήματα για την κάλυψη πολιτικών του σχεδίων στη Σενεγάλη. Από τότε τόσο όσο ο ίδιος, όσο και ο γιος του είναι υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές αρχές, για οικονομικά εγκλήματα, σύμφωνα με το pamesports.gr.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας απαντώντας στις κατηγορίες ανέφερε πως το γραφείο Τύπου της ήταν κλειστό για μια εβδομάδα και πως δεν έχει κάτι να απαντήσει αυτή τη στιγμή.

Από τη μεριά της η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του 2020 σχολίασε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε εκείνη τη περίοδο.

«Δεν έχουμε τον τρόπο να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύουμε πως οι Αγώνες δόθηκαν στο Τόκιο επειδή η πόλη παρουσίασε την καλύτερη πρόταση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Οποιαδήποτε εξαγορά ψήφου θα προκαλέσει αναταραχή στη ΔΟΕ, η οποία είναι ευαίσθητη σε ζητήματα εντιμότητας, μετά το σκάνδαλο χρηματισμού της Salt Lake City, που ξέσπασε πριν από τους χειμερινούς Αγώνες του 2002.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here