Σκάνδαλο παιδεραστίας συγκλονίζει την εκκλησία της Γαλλίας – Αποπέμφθηκαν 4 ιερείς

0
8

 

Τέσσερις ιερείς που κατηγορούνται για παιδεραστία απέπεμψε την Πέμπτη από τα καθήκοντά τους ο Ρωμαιοκαθολικός Καρδινάλιος-Αρχιεπίσκοπος της Λιόν.

Ο Καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρέν διευκρίνισε ότι οι τέσσερις ιερείς εργάζονταν στην περιοχή της Λιόν, στην κεντρική Γαλλία, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ειδικά μέτρα» αναμένεται να ληφθούν σε βάρος και άλλων ιερέων. Πάντως δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των κληρικών που εμπλέκονται σε ανάλογες υποθέσεις.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία συγκλονίστηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες από σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας. Στις αρχές του μήνα, αστυνομικοί πήραν κατάθεση —πάνω από 10 ώρες— από τον Καρδινάλιο Μπαρμπαρέν σχετικά με τη δράση ενός παιδεραστή κληρικού, του Μπερνάρ Πρεϊνά, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του στις δικαστικές αρχές.

Ο Πεϊνά κατηγορείται ότι την εποχή εκείνης κακοποίησε σεξουαλικά μικρούς προσκόπους και ο δικηγόρος του έχει δηλώσει ότι παραδέχτηκε τις πράξεις του. Οι αρχές αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση.

Πολλά θύματα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Καρδινάλιου Μπαρμπαρέν, τον οποίον κατηγορούν ότι δεν ανέφερε τα αδικήματα στις αρχές και επέτρεπε στους παιδεραστές ιερείς να παραμένουν στις θέσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here