Σκέψεις Τσίπρα για υπουργείο Μνημονίου

0
6

Προς «υπουργείο Μνημονίου» προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο χαρτοφυλάκιο, που θα έχει αποκλειστικά ως αντικείμενο τη διαπραγμάτευση για το μνημόνιο στα πρότυπα της Πορτογαλίας, φέρεται να είναι φαβορί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών και τέως επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Γιώργος Χουλιαράκης.

Το ερώτημα είναι τι πρόκειται να πράξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλαδή αν θα επιλέξει την επιστροφή του στο υπουργείο Οικονομικών, ή να πάρει κάποια άλλη θέση εντός ή εκτός κυβέρνησης. Σημειώνεται ακόμη ότι υπάρχει πρόθεση να παραμείνει αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Γιάννης Μουζάλας που θεωρείται επιτυχημένος, και τον οποίο είχε άλλωστε προτείνει υπηρεσιακό υπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, φαίνεται να παραμένει υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας η Ευφροσύνη Κιάου και υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο Παναγιώτης Νικολούδης, καθώς ο κ. Τσίπρας δίνει έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Μένει να εξακριβωθεί η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, και αν ο Πάνος Κάμμενος θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και με την Φώφη Γεννηματά, η οποία και τον ενημέρωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμβάλει από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Πηγή: marketnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here