Τουρκία: Σκίτσα προτρέπουν παιδιά να γίνουν μάρτυρες του Iσλάμ

0
31

 

Αναστάτωση στην Τουρκία από το νέο τεύχος ενός περιοδικού που εκδίδει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας.

Απευθύνεται σε παιδιά και τις οικογένειές τους και καλεί, με έμμεσο τρόπο, τα παιδιά να γίνουν μάρτυρες πολεμώντας για την πατρίδα.

Παρουσιάζονται σκίτσα με διάφορους διαλόγους μεταξύ των παιδιών και των γονιών τους μεταξύ των οποίων αναφέρεται πως αν πεθάνουν ως μάρτυρες θα πάνε στον παράδεισο και θα έχουν έναν ευχάριστο θάνατο χωρίς πόνο.

Σε ένα από τα σκίτσα εμφανίζεται ένας πατέρας με το γιο του και μεταξύ τους ακολουθεί ο εξής διάλογος:

– Τι ωραίο που είναι να γίνεσαι μάρτυρας.

– Μα πατέρα! Γιατί να θέλει κανείς να γίνει μάρτυρας;

– Φυσικά και το θέλει. Ποιος δεν θέλει να κερδίσει τον παράδεισο;

Στη συνέχεια εμφανίζεται το ίδιο αγόρι μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα τους. Το μικρό κορίτσι παραπονιέται: «Μακάρι να μπορούσα να γίνω κι εγώ μάρτυρας» για να εισπράξει την υποτιμητική απάντηση του αδελφού της: «Μα εσύ δεν μπορείς να πας στο στρατό». Τα πράγματα έρχεται να βάλει στη θέση τους η μητέρα: «Αν το θέλεις τόσο πολύ ο Θεός θα σου χαρίσει αυτή τη χαρά»

 

Στο τρίτο σκίτσο, το οποίο στην πραγματικότητα αποτυπώνει την τραγική καθημερινότητα των θανάτων στην Τουρκία εξαιτίας των συγκρούσεων με τους Κούρδους αντάρτες, το ίδιο αγόρι επισκέπτεται μαζί με τον πατέρα του ένα νεκροταφείο, όπου είναι ενταφιασμένοι νεκροί στρατιώτες του πολέμου, μάρτυρες κατά την επίσημη ορολογία. Αναρωτιέται ο γιος: «Ποιος ξέρει πόσο πόνεσαν πριν μαρτυρήσουν». Και η απάντηση του πατέρα: «Οι μάρτυρες δεν πονούν όπως νομίζεις παιδί μου».

 

Πολλοί θεωρούν πως αυτό το τεύχος του περιοδικού με τα συγκεκριμένα σκίτσα αποτελεί ακόμα ένα βήμα της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και των δύο ηγετών του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, να ισλαμοποιήσουν και να φανατίσουν ακόμα περισσότερο την τουρκική κοινωνία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here