Σκληρή παραμένει η στάση της Αυστρίας απέναντι στην Τουρκία

0
2

 

Διαστάσεις λαμβάνει η διαμάχη μεταξύ Αυστρίας και Τουρκίας, καθώς ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, επανέλαβε την απαίτηση για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, ενώ εκτίμησε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να σταματήσουν να εκβιάζονται από την Άγκυρα στο ζήτημα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, ενώ ειδικότερα τις τελευταίες εβδομάδες, οι εξελίξεις στη χώρα λαμβάνουν ολοένα και πιο δραματικές διαστάσεις.

Ο Αυστριακός υπουργός προειδοποίησε πως «απειλείται με κατάρρευση ο χάρτινος πύργος της εσφαλμένης προσφυγικής πολιτικής στην Ευρώπη», η οποία έχει παράσχει οικονομικές επιχορηγήσεις στην Άγκυρα, ενώ έχει υποσχεθεί απελευθέρωση της βίζας και άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Κατά την άποψή του, η Τουρκία δεν εκπληρώνει τα κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας και δεν είναι δεδομένες οι προϋποθέσεις για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, γι’ αυτό και εκτιμά πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα «θα αποτύχει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here