Σκληρή στάση από τη Βουλγαρία – Αποκλείει όλα τα οχήματα με αγροτικά αγαθά

0
15

 

Με αντιμπλόκα σε όλα τα μεθοριακά σημεία διεύλευσης ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα προειδοποιούν οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών αν οι Έλληνες αγρότες δεν τερματίσουν τον δικό τους αποκλεισμό μέχρι τη Δευτέρα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο αποκλεισμός αυτός θα επικεντρωθεί μόνο σε βαν, αυτοκίνητα και μεγάλα οχήματα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα.

«Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε όχι μόνο την αγροτική παραγωγή που εισέρχεται και εξέρχεται από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης αγροτικά αγαθά που διακινούνται μέσω της Βουλγαρίας» δήλωσε ο Μίρολιουμπ Στολάρσκι, ο επικεφαλής της βουλγαρικής ένωσης οδικών μεταφορών, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν επίσης να αποκλείσουν και τα σύνορα με την ΠΓΔΜ όσον αφορά την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Οι βουλγαρικές αρχές υποστηρίζουν πως οι απώλειες των μεταφορέων θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ. Ο αποκλεισμός δημιούργησε ουρές φορτηγών μήκους 10 χιλιομέτρων από τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

Η Βουλγαρία υπολογίζει πως θα έχει σοβαρές απώλειες και για την τουριστική βιομηχανία της.

Σύμφωνα με τον Ναστιμίρ Ανανίεφ, πρόεδρο της επιτροπής μεταφορών του κοινοβουλίου, περίπου 40.000 Βούλγαροι έχουν ακυρώσει διακοπές τους στην Ελλάδα και περίπου 30.000 Έλληνες πολίτες έχουν ακυρώσει ταξίδια στη Βουλγαρία εξαιτίας των αποκλεισμών.

Η Βουλγαρία έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι οι αποκλεισμοί παραβιάζουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και ανθρώπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here