Σκοτώθηκε ο αρχιμακελάρης του Παρισιού

0
5

 

Ο Γάλλος Εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο Αμπαούντ Αμπντελχαμίντ, ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι, είναι νεκρός. Σκοτώθηκε από τα πυρά των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, κατά τη χθεσινή επιχείρηση σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενί.

Πριν από πολλές ώρες η αμερικανική εφημερίδα Washington Post είχε δημοσιεύσει την πληροφορία, αλλά ο εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης ήταν συγκρατημένος και είχε αποφύγει να την επιβεβαιώσει ή να τη διαψεύσει. Ήθελε πρώτα να είναι σίγουρος ότι ο νεκρός ήταν ο αρχιμακελάρης.

Στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Αμπαούντ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρντ Κουζνέβ ανέφερε πως ο τρομοκράτης σαφώς έπαιξε ένα καθοριστικό ρόλο στις επιθέσεις του Παρισιού. Είχε λάβει μέρος στην επίθεση στο τρένο Thalys στη Γαλλία τον Αύγουστο, ενώ όπως σημείωσε από τις 6 επιθέσεις που απέτρεψε η γαλλική αστυνομία από την άνοιξη, ο συγκεκριμένος τρομοκράτης ήταν μπλεγμένος στις τέσσερις.

Όπως ανέφερε ο Κουζνέβ, τα σχέδια για τις επιθέσεις ακολουθούσαν το ίδιο μοντέλο. Οργανώνονταν στο εξωτερικό και προέβλεπαν βίαιες ενέργειες από τζιχαντιστές που έμεναν στην Ευρώπη.

Όπως πρόσθεσε, υπήρχε ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης του Αμπαούντ από το Βέλγιο, καθώς είχε καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια φυλάκιση για στρατολόγηση τρομοκρατών. Ακόμη υποστήριξε πως οι γαλλικές αρχές δεν έλαβαν καμία πληροφορία από υπηρεσίες άλλων χωρών ότι ο Αμπαούντ είχε επιστρέψει στην Ευρώπη.«Μόνο μετά τις 16 Νοεμβρίου, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, μια υπηρεσία πληροφοριών εκτός Ευρώπης ανέφερε πως γνώριζε για την παρουσία του στην Ελλάδα», πρόσθεσε

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here