Σκουρλέτης: Έλεγχος στα οικονομικά των ΜΜΕ -«Είμαστε καρπαζοεισπράκτορες»

0
2

Με τη φράση «Είμαστε καρπαζοεισπράκτορες στα μίντια» ο υπουργός Εργασίας (και πρώην εκπρόσωπος του Σύριζα) Πάνος Σκουρλέτης επέρριψε δυσανάλογα μεγάλη ευθύνη στα ΜΜΕ για το κλίμα που επικρατεί στα πολιτικά πράγματα. Και δεν έμεινε εκεί. Ζήτησε «να ενεργοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ΜΜΕ».

Με δυο λόγια πρότεινε να «τιμωρηθούν» επειδή ασκούν κριτική σε όσα γίνονται ή παραλείπονται από την κυβέρνηση, τους τελευταίους μήνες. Αυτή την εικόνα έδωσε, τουλάχιστον, συνδέοντας τον αναγκαίο έλεγχο στα οικονομικά των ΜΜΕ με τη στάση τους απέναντι στον Σύριζα.

Η επιθετικότητά του εισπράχθηκε από μέλη της κεντρικής επιτροπής του Σύριζα και ως μομφή στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος έχει την ευθύνη των ΜΜΕ. Σχολίαζαν, μάλιστα, ότι η κίνησή του αυτή δεν είναι άσχετη από το γεγονός ότι με τον σχηματισμό της κυβέρνησης και την ανάληψη του υπουργείου Εργασίας, βρέθηκε έξω από το κέντρο λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων. Και σε θέματα των ΜΜΕ και -το σημαντικότερο- στην ουσία της οικονομικής πολιτικής και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρότεινε «να ψηφιστεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων», ενώ ξέρει ότι αντιδρά λυσσωδώς σε κάτι τέτοιο η τρόικα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here