Σκουρλέτης: Οι δανειστές κατάλαβαν ότι δεν μπλοφάρουμε

0
4

Οι πιστωτές έχουν πλέον αντιληφθεί ότι δεν μπλοφάρουμε δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Σκουρλέτης , ο οποίος επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου.

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ και τους θεσμούς, τονίζοντας ότι αυτό είναι απόρροια του φόβου τους για την στήριξη της κοινής γνώμης των Ευρωπαίων στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε μια συμπόρευσή τους με τους δανειστές.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι όσα συμπεριλαμβάνονται στη 47σελιδη πρόταση που στείλαμε στους θεσμούς είναι αν όχι υφεσιακά, σίγουρα πάντως πολύ πιο δίκαια από ότι ίσχυε μέχρι τώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το ύψος των οποίων η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεχτεί για το 2015 να ανέλθει στο 3%, ενώ η σημερινή διαπραγματεύεται να είναι ακόμα και κάτω από το 1%.

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Βουλή μια συμφωνία με την υπογραφή Τσίπρα, η οποία δεν θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός προς όφελος του ελληνικού λαού και κατά συνέπεια θα υπερψηφιστεί- αφού θα καλύπτει- από το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης υιοθέτησε την άποψη η οποία έχει εκφραστεί από πολλά κυβερνητικά στελέχη, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην πληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here