Σκουρλέτης: Καμία υποχώρηση στα εργασιακά

0
3

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε χιλιοστό πίσω στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

 

Ο Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ανέφερε πως συνεχίζουν να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στις συζητήσεις, διευκρινίζοντας ότι στον εργασιακό τομέα τα πράγματα έχουν μια άλλη προσέγγιση.

 

«Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για μέτρα που ουσιαστικά απαντούν, περιορίζουν τα φαινόμενα αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που υπήρξαν κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Άρα, η εμμονή εκ μέρους κύκλων των δανειστών μας στο να μην επανέλθει, για παράδειγμα, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και να αποκτήσουν ισχύ, πρόκειται για μια ιδεολογικού τύπου προσέγγιση όπου θα έπρεπε να την αναζητήσουν αυτή τη στάση σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα ζητήματα αυτά. Ούτε χιλιοστό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Είσης, τόνισε πως δεν τίθεται θέμα κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξησης των ορίων ηλικίας από τα 55 στα 62 έτη. «Δεν έχει υπάρξει καμιά τέτοιου είδους σκέψη να χαθούν παγιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι στιγμής. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ανάγκη να έχουμε μια συνολική ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει βέβαια και σε μια πιο βιώσιμη κατάσταση τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία. Φαντάζομαι ότι εντός του 2015 θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε μια τέτοιου είδους συνολική πρόταση» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

 

Όσον αφορά στην κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ένας «έντιμος συμβιβασμός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here