Σκρέκας: Οι επτά μήνες απραξίας της κυβέρνησης επισφραγίζονται με την απώλεια του ΕΣΠΑ

0
4
Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

 

Την απώλεια των κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 – 2013 καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας.

Με αφορμή την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για παράταση του ΕΣΠΑ, ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι οι επτά μήνες απραξίας της Κυβέρνησης επισφραγίζονται και με την απώλεια κοινοτικών πόρων».

«Τον Ιούνιο του 2012 η Νέα Δημοκρατίας παρέλαβε ένα ΕΣΠΑ κολλημένο στο 37% και το παραδώσαμε στο τέλος του 2014 με απορρόφηση στο 85%. Οι επιδόσεις της κυβέρνησης όμως υπήρξαν απογοητευτικές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε έργα σε πλήρη εξέλιξη και τα ανέκοψε» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομίας παραδέχεται πλέον τον κίνδυνο να χαθούν πόροι και σχεδιάζει την απένταξη έργων 1,4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και την προώθηση τους στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο ως έργα γέφυρες, τορπιλίζοντας έτσι τις χρηματοδοτικές δυνατότητες για την επταετία 2014-2020.

«Επισημάναμε πολλές φορές τον κίνδυνο απώλειας πόρων και την τραγική αδράνεια στην εκκίνηση των προγραμμάτων της επόμενης περιόδου. Η κρίση ρευστότητας γιγαντώθηκε από ανεπάρκειες και ατυχείς χειρισμούς της κυβέρνησης, που κόστισαν και κοστίζουν δεκάδες δις εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό» κατέληξε ο βουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here