Σκωτία: Στην ΕE με κάθε τίμημα – Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της κυβέρνησης

0
7

 

Η κυβέρνηση της Σκωτίας θέλει να παραμείνει στην ΕΕ με κάθε μέσο παρά την επικράτηση του brexit στο δημοψήφισμα.

Ήδη την Τετάρτη η κυβέρνηση επιθυμεί να αρχίσει ξεχωριστές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το θέμα.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης  Nicola Sturgeon θέλει να κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Σκωτία στην ΕΕ. Αυτό το έδειξε άλλη μία φορά στο κοινοβούλιο του Εδιμβούργου την ώρα που την επευφημούσαν απ’ έξω οι υποστηρικτές της.

«Είμαι βαθιά απογοητευμένη» είπε η κ. Sturgeon «για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος». Ταυτόχρονα όμως τόνισε: Είμαι και περήφανη καθώς η Σκωτία ψήφισε υπέρ της παραμονής.

Στη Σκωτία το bremain συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, 62%.

Η κ. Sturgeon δέχθηκε καταιγισμό χειροκροτημάτων όταν απευθυνόμενοι σε πολίτες της ΕΕ που ζουν στη Σκωτία τόνισε: «Εδώ είστε ευπρόσδεκτοι. Αυτό είναι το σπίτι σας… Προκαταλήψεις, μίσος και ρατσισμός δεν θα γίνουν αποδεκτά«.

Είπε ακόμα ότι είναι σε συνομιλίες με την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο και την Τετάρτη θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συναντήσει μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz καθώς θέλει η ίδια προσωπικά να μεταφέρει στις Βρυξέλλες τη θέση της Σκωτίας.

Πάντως ο Donald Tusk από τον οποίο η κ. Sturgeon ζήτησε συνάντηση απάντησε ευγενικά αλλά και αρνητικά ταυτόχρονα. Είπε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση και σε τόσο μικρό διάστημα μετά το δημοψήφισμα, δε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια τέτοια συνάντηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here