Σλοβάκοι συνοριοφύλακες πυροβόλησαν πρόσφυγα στα σύνορα

0
9

 

Από τα πυρά Σλοβάκων συνοριοφυλάκων τραυματίστηκε μία πρόσφυγας από τη Συρία στα σύνορα της Σλοβακίας με την Ουγγαρία. Η γυναίκα επέβαινε σε όχημα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, το οποίο πυροβόλησαν οι τελωνειακοί, όταν δεν σταμάτησε σε έλεγχο.

Αυτή είναι πιθανότατα η πρώτη φορά, που μετανάστες έχουν δεχτεί πυρά εντός της ζώνης Σένγκεν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι τελωνειακοί σταμάτησαν τέσσερα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Ουγγαρία στη Σλοβακία. Οι οδηγοί των τριών οχημάτων υπάκουσαν στην εντολή να σταματήσουν όμως δεν έγινε το ίδιο με το τέταρτο.
Σύμφωνα με την Οικονομική Διοίκηση, στην οποία υπάγονται τα τελωνεία, το αυτοκίνητο κινήθηκε για να φύγει, απειλώντας να τραυματίσει τρεις υπαλλήλους.

Οι τελωνειακοί «έριξαν προειδοποιητικά πυρά και όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο» ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από το νοσοκομείο της Ντουνάισκα Στρέντα έγινε γνωστό ότι το πρόσωπο που τραυματίστηκε είναι μια γυναίκα από τη Συρία περίπου 26 ετών η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μιας σφαίρας από την πλάτη της. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται με αφυδάτωση άλλοι δύο μετανάστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here