Σόιμπλε: Αν βρείτε χρήματα από Πεκίνο ή Μόσχα να δανειστείτε. Θα χαρούμε

1
10

«Θέλετε χρήματα; Βρείτε τα 200 δισ. από αλλού, θα χαρούμε» δήλωσε με μία δόση ειρωνίας την Πέμπτη, απευθυνόμενος προς την ελληνική κυβέρνηση, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.

«Η Ελλάδα θα έχει προβλήματα για να βρει πιστωτές εκτός της ΕΕ και του ΔΝΤ… Αν βρουν χρήματα οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτο (σ.σ να τα πάρουν)».

«Οι Ευρωπαίοι είπαν ΟΚ, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε (να δανείζουμε χρήματα) έως το 2020… Αν βρείτε χρήματα απ’ αλλού, από το Πεκίνο, είτε τη Μόσχα, την Ουάσιγκτον ή τη… Νέα Υόρκη, να δανειστείτε. Θα χαρούμε… Αλλά είναι δύσκολο να βρείτε κάποιον που θα σας δανείζει ποσά ύψους 200 δισεκ. ευρώ» είπε στη συνέχεια.

«Μόνο οι Έλληνες θα καθορίσουν αν θα μείνουν στην ευρωζώνη… Η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και του πρωτογενούς πλεονάσματος» πρόσθεσε.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι «ο κατώτερος μισθός και το ποσοστό των δημόσιων υπαλλήλων στην Ελλάδα είναι σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με άλλα έθνη της ευρωζώνης.»

Στη συνέχεια σημείωσε, ότι η Ελλάδα θα εκταμιεύσει τα χρήματα μόλις οι θεσμοί διαπιστώσουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. «Δεν ζητήθηκε από την Ελλάδα να εφαρμόσει το 100% των μεταρρυθμίσεων για να εκταμιευτεί η δόση» .

«Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες τα πήγαν πολύ καλύτερα από την Ελλάδα… Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν εφαρμόσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη αρχίσει να δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους» δήλωσε τέλος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Mr Σόιμπλε δεν χρειάζεται να ψάξουμε να βρούμε τα 200 δισ απλά γιατί θα τα πληρώσετε εσείς, από κάτι παλιά χρωστούμενα.
    Τον Ελληνικό Λαό τον φοβήθηκε k ο δικός σας χίτλερ δεν μας φοβίζετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here