Σόιμπλε: Η Ελλάδα ξανά και ξανά δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα

0
6

 

Νέες αιχμές κατά της Ελλάδας άφησε  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην απάντηση του στον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες τον κατηγόρησε ότι με τη στάση του για το προσφυγικό δίχασε την Ευρώπη.

Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD), ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε: «Δεν θα ήθελα να πέσω σε αυτό το επίπεδο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να ενδιαφέρεται να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά»,  είπε και στη συνέχεια άφησε υπονοούμενα σχετικά με τον ρόλο του κ. Σουλτς και κάποιων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κρίση του ευρώ και στο θέμα της Ελλάδας.

«Όταν δείχνουμε μεγάλη αλληλεγγύη – και η Ευρώπη έκανε για την Ελλάδα περισσότερα από ό,τι για κάθε άλλη χώρα – πολλοί δυσκολεύονται να δεχτούν ότι αυτό είναι σωστό και απαραίτητο. Όταν όμως η Ελλάδα ξανά και ξανά δεν τηρεί αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί, αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια εκείνων που θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν αλληλεγγύη, να πείσουν. Και σε αυτές τις προσπάθειες θα μπορούσε ο κ. Σουλτς να συμμετάσχει σε ό,τι αφορά τους συντρόφους του στην Ελλάδα. Πρέπει μόνο να φροντίσει να κάνουν πράγματι τώρα ό,τι υπεγράφη τον Ιούλιο. Τότε θα προχωρούσαμε ήδη αρκετά», συνέχισε ο κ. Σόιμπλε  και πρόσθεσε: «Με όλο τον σεβασμό, το να με κατηγορεί κανείς για έλλειμμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης δεν έχει καμιά σχέση με γνώση των προσώπων και των πραγμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here