Σόιμπλε: Η Ελλάδα πηγάδι δίχως πάτο

1
3

Εξαιρετικά επιθετικός με την Ελλάδα, την οποία αποκάλεσε «πηγάδι δίχως πάτο», εμφανίστηκε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, αφήνοντας με σαφήνεια να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη και για χρεοκοπία της χώρας μας και για έξοδό της από το ευρώ».

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας ότι «κατέστρεψε όσα έχτισε η προηγούμενη».

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το χρέος, όσο ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, και σημείωσε ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει όλα τα σενάρια.

«Αν κοιτάξετε την Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της Ευρωζώνης ως σύνολο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών μας λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το οτιδήποτε θα συμβεί. Δεν μπορείτε να δείτε καμία μόλυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, τόνισε ότι κανείς δεν έχει καμία ιδέα πώς θα υπάρξει συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here