Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει πολλές προσπάθειες ακόμη

0
4
epa02773612 German Finance Minister Wolfgang Schaeuble speaks during a debate of the Greek financial crisis in the Bundestag in Berlin, Germany, 10 June 2011. Reports state that Schaeuble indreased his calls for bondholders to assume a 'fair' share of further Greek aid, setting Europe's biggest economy on a collision course with the European Central Bank. Schaeuble appealed for backing for a second bailout for Greece to ensure a stable euro and bolster the global economy. EPA/TIM BRAKEMEIER

Να μην ελπίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις από το Βερολίνο για την επίλυση του προβλήματος του χρέους της, κάλεσε την Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk» ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της. «Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να μιλάμε για εναλλακτικές». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Αθήνα πρέπει «να καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε».

Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι προϋπόθεση για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα, για τα όσα μπορούν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό», σχολίασε.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Της εύχομαι καλή δύναμη και φυσικά θα έχει κάθε υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του προβλήματος αυτού», υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here