Σόιμπλε: Πιθανώς η Μέρκελ θα με απολύσει…

0
5

Ήταν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε άφησε…ξερούς τους συνεργάτες του, λίγο πριν πάει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ. Το ραντεβού είχε κανονιστεί για τις 3:15 το μεσημέρι.

«Πιθανώς θα μου αφαιρέσει το υπουργείο», τους είπε, και έκανε παύση. Οι συνεργάτες του κράτησαν την ανάσα τους για μερικά δευτερόλεπτα… Τόσο κράτησε η σιωπή του και, στη συνέχεια, ξέσπασε σε γέλια, με αποτέλεσμα και εκείνοι να ανασάνουν…

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel κάνει την αποκάλυψη, στη διαδικτυακή έκδοσή του, σημειώνοντας ότι η σχέση Μέρκελ -Σόιμπλε έχει δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Το περιοδικό σημειώνει ότι η καγκελάριος  ξέρει πως ο υπουργός της επηρεάζει τις απόψεις πολλών βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος -ενόψει μάλιστα μιας ψηφοφορίας για την Ελλάδα αν υπάρξει νέα συμφωνία. Και, όπως σχολιάζει το περιοδικό, η τύχη της είναι στα χέρια του Σόιμπλε.

«Είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη διαφωνία που αντανακλά την περίπλοκη σχέση ανάμεσα σε δύο πολιτικούς, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται απόλυτα ο ένας τον άλλο» σχολιάζει το Spiegel. Αν και η Μέρκελ κάνει κουμάντο στο κόμμα και την κυβέρνηση, ο Σόιμπλε δηλώνει με κάθε τρόπο την αυτονομία του και την άρνησή του να προσκυνήσει τον οποιονδήποτε. Η καγκελάριος θέλει να περιβάλλεται από ανθρώπους που δεν είναι πολύπλοκοι, αλλά ο Σόιμπλε είναι πολύπλοκος. Θαυμάζει την όρεξή της για εξουσία, αλλά θεωρεί ότι γίνεται πολύ διστακτική στις κρίσιμες στιγμές. Το περιβάλλον της Μέρκελ ελπίζει ότι η πολιτική απόφασή της για την Ελλάδα θα γίνει αποδεκτή, διστακτικά ενδεχομένως από τον Σόιμπλε, ο οποίος πάντως θα μείνει πιστός στην καγκελάριο. Το φθινόπωρο του 2009, όταν διορίστηκε υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ο ίδιος:»Ο υπουργός πρέπει να δεχτεί ότι η καγκελάριος μπορεί να μην συμφωνεί πάντα με τις απόψεις του». Τώρα πια στα 73 του ίσως να μην αισθάνεται πια ότι πρέπει να είναι τόσο συγκαταβατικός. Άλλωστε, το πείσμα είναι ένα χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here