Σόιμπλε: Είχα χάσει στοίχημα ότι ο Παπανδρέου θα έκανε το δημοψήφισμα

0
10

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Γερμανική βουλή καλώντας το Die Linke να μην κατηγορεί τους Ευρωπαίους ότι εμπόδισαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του  Γιώργου Παπανδρέου το 2011.

Όπως δήλωσε, ο ίδιος είχε βάλει στοίχημα με την ισπανίδα υπουργό Οικονομικών για τη διεξαγωγή του, το οποίο στη συνέχεια… έχασε!

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι είχε αποφασιστεί η 6η Δεκεμβρίου 2011 ως ημερομηνία διεξαγωγής του και ότι το ερώτημα θα ήταν «είναι ο ελληνικός λαός διατεθειμένος να υποστεί τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να παραμείνει στο ευρώ ή προτιμά να αποχωρήσει από το ευρώ;».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έχασε το στοίχημα με την ισπανίδα ομόλογό του, η οποία, το ίδιο βράδυ, επέμενε ότι το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί. «Κατά τις 22:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση (σ.σ. στις Κάννες) και ο κ. Παπανδρέου πέταξε πίσω μαζί με τον κ. Βενιζέλο. Και εμείς είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι έτσι θα γίνει

«Εγώ έχασα ένα στοίχημα. Διότι η τότε ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, η οποία ήταν σοσιαλίστρια και γνώριζε τους συντρόφους της, μου είπε ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα. Εγώ της απάντησα ‘μα ήμουν εκεί και το συμφωνήσαμε’. ‘Θα δεις’ μου είπε, ‘δεν θα γίνει’. Στοιχηματίσαμε ένα μπουκάλι κρασί και το πλήρωσα. Διότι την επόμενη μέρα έριξαν τον Παπανδρέου, το ίδιο το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και στη συνέχεια είπε, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Αριστεράς:

«Μην ξαναπείτε παρακαλώ στο μέλλον χωρίς να γνωρίζετε ότι εμείς εμποδίσαμε να γίνει το δημοψήφισμα τότε στην Ελλάδα. Όχι, το αντίθετο, εμείς συμφωνήσαμε μαζί τους. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι δεν είναι αλήθεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here