Σόιμπλε: Επιμένει στο στόχο για αποκρατικοποιήσεις 50 δις διαψεύδοντας το Γ. Σταθάκη

0
6
 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε την Τετάρτη ότι για τη Γερμανία, η συμφωνία που συνήφθη με την Ελλάδα το καλοκαίρι, η οποία προέβλεπε έσοδα 50 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, εξακολουθεί να ισχύει.

Ισχύει ο στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις διαμηνύει η Γερμανία, διαψεύδοντας τον Γ. Σταθάκη που υποστήριξε ότι ο στόχος έχει πλέον κατέβει στα 15 δις ευρώ.

«Σε ό,τι μας αφορά, αυτό το μνημόνιο είναι ακόμη σε ισχύ» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Προφανώς το Βερολίνο έκρινε τη διευκρίνιση αυτή αναγκαία μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ότι ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι μη ρεαλιστικός και πως τώρα ο στόχος είναι 15 δισ. ευρώ, που όμως μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Αθήνα είχε συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές της, όπως αναφέρεται και στο μνημόνιο που υπεγράφη, να περιληφθούν έσοδα ύψους 50 δις. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις.

Η ουσιαστική διάψευση των λεγόμενων του κ. Σταθάκη από το Βερολίνο, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ, ευλόγως δημιουργεί υποψίες για το αν έφτασε στο τέλος της η σχετική «επιείκεια» που έδειχνε τον τελευταίο καιρό η Γερμανία σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Πάντως, η θέση αυτή του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, του κ. Σόιμπλε ουσιαστικά, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχει βάλει ως στόχο η ελληνική κυβέρνηση και αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο αντιδράσεων και πιθανών προβλημάτων στις διαπραγματεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here