Σόιμπλε: Η βοήθεια στους πρόσφυγες δεν θα είναι χωρίς όρια

0
7

 

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, οι οποίοι προέρχονται από χώρες όπου μαίνονται πόλεμοι και αναζητούν βοήθεια σε εμάς, διαφορετικά η Ευρώπη δεν θα είναι Ευρώπη», υπογράμμισε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το Der Spiegel.

Παρά ταύτα πρόσθεσε: «Φυσικά, είναι αλήθεια ότι αυτή η βοήθεια, όπως και τα πάντα στη ζωή, δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια».

Η εισροή των προσφύγων στη Γερμανία «δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια αν επιθυμούμε να μην χάσουμε την ικανότητά μας να προσφέρουμε βοήθεια και καταφύγιο και στο μέλλον», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός.
«Γι’ αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη να γνωρίζουν ποιος έχει πιθανότητες να γίνει δεκτός και ποιος όχι», είπε ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι σε αυτό τον τομέα η Ευρώπη χρειάζεται μια κοινή πολιτική διαχείρισης.

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι πλέον το μεγαλύτερο καθήκον της πολιτικής, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας όμως ότι η βοήθεια προς τους πρόσφυγες δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε υπερασπίστηκε την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της χώρας με την Ουγγαρία στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τότε υπήρχε μια έκτακτη ανάγκη, εξήγησε.

Με την απόφαση αυτή η Γερμανία «έσωσε ένα μέρος της τιμής της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης ότι, η χώρα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις της υποδοχής των προσφύγων χωρίς να δημιουργήσει νέα χρέη.

«Στη Γερμανία διαθέτουμε τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι μεν πολύ σημαντικό να επιτευχθεί ένας απολύτως ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, όμως πλέον η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι το ύψιστο καθήκον της πολιτικής: «Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υποχωρήσουν λίγο ως προτεραιότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here