Σόιμπλε: Η μείωση του χρέους δεν είναι πιεστικό πρόβλημα

0
6

 

Τη βεβαιότητα του πως θα υπάρξει συμφωνία επί της αρχής στο Eurogroup εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις δηλώσεις κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, πως δεν θα υπάρχει κατάληξη χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Μάλιστα, δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να μιλήσει με το Ταμείο.

«Θα χρειαστούμε πιο λεπτομερείς διεργασίες. Δεν έχουμε αντιδικία με το ΔΝΤ, ψάχνουμε τον σωστό δρόμο και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα και πώς θα την υποστηρίξουμε», είπε.

Ενώ πρόσθεσε: «Δεν τσακωνόμαστε, εδώ ήρθαμε για να φτάσουμε σε ολοκλήρωση των θέσεων μας. Θα δούμε όμως. Το ΔΝΤ συνεργάζεται, χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρχει κανένα πρόγραμμα. Θα μπει στη χρηματοδότηση, εμμένουμε σε όσα συμφωνήσαμε πέρυσι».

Όσον αφορά στο ελληνικό χρέος υποστήριξε πως δεν είναι ένα πιεστικό ζήτημα, ενώ για ακόμα μία φορά επανέλαβε πως οποιαδήποτε συζήτηση γι’ αυτό το θα γίνει το 2018.

«Οι αποφάσεις για το 2018 θα ληφθούν το 2018. Πρέπει να σκεφτείτε τα συστήματα που υπάρχουν, θα πρέπει να βλέπει κανείς ότι δύσκολα υλοποιούνται οι αλλαγές στην Ελλάδα και πως το 2016 είμαι υπουργός Οικονομικών, το 2018 δεν ξέρω αν θα είμαι. Έτσι τις αποφάσεις θα τις πάρουμε όταν έρθει η ώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here