Σόιμπλε: Η Ισπανία είναι πρότυπο επιτυχημένης μεταρρυθμιστικής πολιτικής

0
9

O  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε την Ισπανία «πρότυπο για την επιτυχία της μακροοικονομικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής» η οποία, όπως είπε, οδήγησε τη Μαδρίτη και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης.

«Δεν ήταν ένας εύκολος δρόμος», υπογράμμισε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συζήτησης με θέμα «Το μέλλον της ευρωζώνης» στην οποία συμμετείχε και ο Ισπανός ομόλογός του Λουίς ντε Γκίντος,στα πλαίσια γερμανο-ισπανικού επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο.

«Όμως, όπως τώρα δείχνουν οι αριθμοί (…) ήταν ο σωστός δρόμος», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

«Το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι [σσ: αυτή,  η επιτυχημένη εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών πολιτικών στην Ισπανία] πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο», πρόσθεσε ο ίδιος. Οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν «διευκολύνονται» όταν ζητεί κανείς να εγκρίνει ο λαός τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σχολίασε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Ο ντε Γκίντος από την δική του πλευρά, δήλωσε ότι πρέπει να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση και οι μηχανισμοί της στο εσωτερικό της ευρωζώνης.

«Η πολιτική, δημοσιονομική και οικονομική ενσωμάτωση βρίσκεται στον σωστό δρόμο», επεσήμανε ο Ισπανός υπουργός. «Ξεπεράσαμε την ύφεση, αλλά όχι την κρίση», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο ντε Γκίντος.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο συνέδριο πρόκειται να μιλήσουν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αλλά και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here