Σόιμπλε: Μέχρι στιγμής το Brexit δεν επηρεάζει την οικονομία μας

0
7

 

Το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία και το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit δεν έχει κάποια αρνητική τουλάχιστον ως τώρα, για την οικονομία της Γερμανίας, όπως εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν υπάρχουν εμφανείς επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προϋπολογισμό, αν και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι παραμένει ασαφές αν η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει.

Όσον αφορά, δε, στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. είναι συνδεδεμένη με όρους, δηλαδή την αποδοχή των βασικών ελευθεριών, όπως της κυκλοφορίας προσώπων και εργατικού δυναμικού, καθώς και με τη συμμετοχή στη χρηματοδότησή της.

Ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ακόμη ότι κατά τη Σύνοδο της G20 στην Κίνα αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, και οι απώλειες που κατέγραψε η βρετανική λίρα, ενώ θα εξεταστούν και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνεπάγεται το Brexit.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here