Σόιμπλε: Το 3o Mνημόνιο θα είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα για την Ελλάδα

0
6

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, λίγο πριν τη ψηφοφορία για τη συμφωνία.

Στη συνέχεια υπογράμμισε μάλιστα ότι πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια για επίλυση της ελληνικής κρίσης και κάλεσε τους βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Να σημειωθεί ότι Σόιμπλε απέρριψε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, λέγοντας πως κάτι τέτοιο αποκλείεται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου. Όπως χαρακτηριστικλα είπε, πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να προχωρήσει η Ελλάδα χωρίς κούρεμα και γι’ αυτό το νέο πρόγραμμα θα είναι δυσκολότερο.

«Το θέμα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη», διότι πρέπει να δημιουργήσουμε αξιόπιστες βιώσιμες δομές, δήλωσε. «H προσπάθεια της Ελλάδας ξεκινά τώρα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «έχει πολύ δρόμο και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε». Σημείωσε ότι η «η Ελλάδα πρέπει να κάνει πράγματα και μετά να δούμε κι εμείς».

«Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί, αν η Ελλάδα είχε τηρήσει τις υποσχέσεις της», δήλωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι στο τέλος του προηγούμενου έτους η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο.

«Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν το αποτέλεσμα δείχνει έναν δρόμο που μπορεί να λειτουργήσει», συνέχισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «εμείς θα εργαστούμε τις επόμενες εβδομάδες με όλες μας τις δυνάμεις για μια επιτυχή κατάληξη (…) δεν χρειάζεται να μου κάνει κανείς μάθημα. Εγώ θέλω λύσεις οι οποίες να μπορούν να λειτουργήσουν» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here