Σόιμπλε: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του τρίτου πακέτου

0
11

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, της γερμανικής κάτω Βουλής, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του σχεδιαζόμενου τρίτου πακέτου στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας.

Η δόση αυτή πρόκειται να εκταμιευθεί στα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με την επιστολή, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Με την επιστολή αυτή ο Σόιμπλε ζητεί από τη γερμανική Βουλή να συναινέσει στην έναρξη συνομιλιών για το τρίτο πακέτο στήριξης.

Η επιστολή Σόιμπλε αναφέρει ακόμη ότι η περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος το φθινόπωρο του 2015 και την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι και στο προηγούμενο σχέδιο 5μηνης παράτασης, το ΔΝΤ επρόκειτο να ολοκληρώσει την αξιολόγηση τον Οκτώβριο 2015.

Επιπλέον η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας που επικυρώθηκε από τη Βουλή, καθιστά υποχρεωτική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και δεσμεύει την Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να επεκτείνει αντίστοιχα τον χρόνο λήξης του μνημονίου με το ΔΝΤ πέραν το Μαρτίου του 2016, για το οποίο υπάρχει μέχρι στιγμής πρόγραμμα με το Ταμείο (ΜΕFP).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here