Σόιμπλε: Το προσφυγικό προέχει του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού

0
8

 

«Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης προέχει του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε ωστόσο, πεπεισμένος ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αποφύγει νέο δανεισμό για τρίτη συνεχή χρονιά το 2016.

Μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016, ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε πως σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, η γερμανική κυβέρνηση βαδίζει λίγο ως πολύ «βλέποντας και κάνοντας», τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν είναι κακό». Εκείνοι που βάδιζαν βλέποντας και κάνοντας, «έκαναν στην ανθρωπότητα μεγαλύτερο καλό», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι το μόνο που μπορεί κανείς να κάνει είναι να ενεργεί αντιδρώντας στην πραγματικότητα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε, μεταξύ άλλων, αμφιβολίες σχετικά με το εάν οι πόροι του νέου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης επαρκούν για τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες στις περιοχές της κρίσης, αλλά και με τις ίδιες τις χώρες που αντιμετωπίζουν περισσότερο την κρίση.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέσει το επόμενο έτος 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή και την φροντίδα των προσφύγων, εκ των οποίων τα μισά θα διαχειριστούν τα κρατίδια και οι δήμοι. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει πάντως ότι το ποσό δεν επαρκεί ούτε καν για τις ήδη διαπιστωμένες ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here