Σόιμπλε και Φέσσας συζήτησαν στο Βερολίνο για επιχειρήσεις, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις

0
3

 

Συνάντηση με το υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας στο πλαίσιο συνταντήσεων εργασίας του Συνδέσμου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το vima.gr, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ τονίστηκε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Όπως έγινε γνωστό από τον Σύνδεσμο, η συνάντηση είχε προγραμματισθεί από καιρό και εντάσσεται σε σειρά επαφών που πραγματοποιεί ο ΣΕΒ με θεσμικούς παράγοντες ευρωπαϊκών χωρών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο μεταξύ άλλων την προσέλκυση επενδύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ, συναντήσεις εργασίας στο Βερολίνο είχαν τη Δευτέρα, (14/3/2016), ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ.κ. Θεόδωρος Φέσσας και Κωνσταντίνος Μπίτσιος, με τον Υπουργό Οικονομικών, Dr. Wolfgang Schauble, καθώς και με Κυβερνητικούς αξιωματούχους της Καγκελαρίας και του Υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΒ στις συναντήσεις:
• παρουσιάσθηκαν οι εκτιμήσεις των Ελληνικών επιχειρήσεων για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, μόλις αποκατασταθεί το κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης,
• συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, και
• τονίσθηκε ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, για ένα πιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here