Σοκ: 350 ευρώ σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2013!

2
44
Τα απλήρωτα χαράτσια του 2013 προσπαθεί τώρα να εισπράξει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει άμεσα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΑ, να το πράξουν άμεσα μέσα στο Πάσχα ή, τουλάχιστον, να το εντάξουν στην ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις που θα ξεκινήσει να «τρέχει» τις προσεχείς μέρες.Στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν ότι πρέπει να εισπραχθούν έτσι συνολικά 350 εκατ. ευρώ –δηλαδή περίπου 350 ευρώ «κατά κεφαλήν» για κάθε ιδιοκτήτη. Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εντοπίσει τους οφειλέτες που δεν πλήρωσαν ακόμη το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που ίσχυσε το 2013, όταν διαδέχτηκε το ΕΕΤΗΔΕ αλλά καταργήθηκε όταν «γεννήθηκε» ο ΕΝΦΙΑ.Το ΕΕΤΑ για το 2013, εξοφλήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων σε πέντε διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως το περασμένο καλοκαίρι. Ανέκυψε πρόβλημα όμως όταν χιλιάδες φορολογούμενοι, επειδή εξόφλησαν με λίγες μέρες καθυστέρηση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά την λήξη τους, διαπίστωσαν ότι το χαράτσι έμεινε απλήρωτο.

Στις περιπτώσεις αυτές είναι πιθανό τα χρήματα για το ΕΕΤΑ να τα κράτησε η ΔΕΗ συμψηφίζοντάς τα με μελλοντικές οφειλές για ρεύμα.Οι οφειλές αυτές επρόκειτο να αναρτηθούν στο λογαριασμό των οφειλετών στο Taxisnet στα τέλη του 2014.

Οι πολιτικές εξελίξεις όμως φαίνεται πως «πάγωσαν» τα σχέδια αυτά. Τώρα όμως τα εκκαθαριστικά σημειώματα πρόκειται να αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των υπόχρεων στο taxisnet, αλλά χωρίς καμία προσαύξηση στην οφειλή που μπορεί είτε εφάπαξ έως τέλος Απριλίου είτε ακόμη και σε εκατό δόσεις, αφού θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη γιατί αφορούν υποχρεώσεις πριν της 1ης Μαρτίου 2015.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οργανωμένο έγκλημα, Μήπως κάπως έτσι μας βλέπουν οι εταίροι μας? Για αυτό μας τιμωρούν?
  Τα πολιτικά κόμματα δανειζόντουσαν δισ χρεώνοντας το κράτος ως εγγυητής τα μεταβίβαζαν στις δικες τους τράπεζες αυτοί τα δάνειζαν στις δικες τους εταιρίες χωρίς καμια εγγύηση k για να καλυφτούν εγκλώβισαν με δανειακά ψίχουλα ένα μεγάλο σύνολο βολεμένων τους…
  Πέντε χρονια χρησιμοποιούν τον Ελληνικό Λαό στην οργανωμένη απάτη τους με την βοήθεια τον οργανωμένων θεατρικών ΜΜΕ σε καθημερινές παράστασης στα παράθυρα του δήθεν πολιτικών αντιπαραθέσεων.
  Αυτοί οι ίδιοι γέμισαν την βουλή με θεατρίνους k άσχετους που κατευθύνουν πολιτικά τον λαό χωρίς κανένα επιχειρηματικό κόστος λειτουργίας (παράθυρο -θεατρικών πολιτικών παραστάσεων) ενώ εν συνεχεια εξαντλούν έναν Λαό σε οικονομική εξαθλίωση k οικονομική ανασφάλεια χρηματικών αποθεμάτων σε κατάθεσης ώστε να παίρνει εκβιαστικές εκλογικές απόφασις για το δήθεν δικό του συμφέρον…
  Σήμερα αποδείχτηκε πως είχαν διαχωρίσει το Ελληνικό Λαό σε έξυπνα λαμόγια k σε αξιοκρατικούς πολίτες μ@λ@κες, τους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ αλλα σήμερα πληρώστε λίγα ενώ σβήνουμε τα υπόλοιπα xρωστούμενα σε όλους ουδενός εξαιρουμένου (φυσικά χωρίς βέβαιον να ξεχάσουν τους συνεταίρους) στις απατεωνιές τους όπου καταχράστηκαν τα δισ. του Ελληνικού δημοσιου.
  Σήμερα οι ίδιοι φωστήρες απατεώνες μας πουλάνε k αγοράζοντας την συμμετοχη μας στο πως πρέπει να πληρώσουμε ένα μικρό ποσον χωρίς να εξαιρουν τα πολιτικά k οργανωμένα επιχειρηματικά οργανωμένους εγκληματίες του Ελληνικού Λαου.
  Aυτά τα ανθελληνικά υποκείμενα που έχουν νομικά κατοχύρωση τραπεζική προστασία απορρητου αποφεύγοντας να πληρώσουν τα κλεμμένα που καταχράστηκαν ενώ γνωρίζουν πως το Ελληνικό δήμιο νομικά k οικονομικά αδύνατη να απόδειξη την οποια ενοχη τους στις διεθνές tράπεζες/ κράτη/ τοκογλύφοι.
  Φαίνεται εντέλει πως οι κουτόφραγκοι δεν είναι k τόσο ηλίθιοι αλλα απλά μας εκθέτουν διεθνώς για να
  βλέπουν παραδειγματικά οι άλλοι.
  Μακάρι εγώ ο αγράμματος που πληρώνω μ@λ@κας να βλέπω φαντάσματα φαντασίας για το καλο τις πατρίδας. Ο σοφοs Λαός λέη «γελάει αυτός που γελάει τελευταίος.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here