Σοκ και δέος από τις εικόνες σκελετωμένων παιδιών στην Μαντάγια της Συρίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
29

 

Διεθνή κατακραυγή προκάλεσαν οι εικόνες σκελετωμένων και υποσιτισμένων παιδιών που ζουν στην πόλη Μαντάγια της Συρίας.

Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, φαίνεται πως σόκαραν ακόμη και τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος, τελικά, επέτρεψε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μαντάγια: H πολιορκούμενη πόλη της Συρίας όπου τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα

Από τον περασμένο Ιούλιο, οι 30.000 κάτοικοι της μικρής συριακής πόλης που απέχει μόλις μερικές δεκάδες μίλια από τη Δαμασκό βρίσκονται σε καθεστώς πολιορκίας από τον κυβερνητικό στρατό.   Αποκομμένοι από κάθε είδους τροφοδοσία, οι οικογένειες αναγκάζονται να τραφούν με φύλλα, γρασίδι και νερό αναμεμειγμένο με μπαχαρικά προκειμένου να επιβιώσουν. Ορισμένοι από τους κατοίκους που έφτασαν στα όρια της απελπισίας, αναγκάστηκαν να σκοτώσουν και να φάνε τα κατοικίδια τους.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν σε αργή κίνηση», λέει ο Louay σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian από την αποκλεισμένη πόλη.

«Στο σπίτι είχαμε κάποια λουλούδια που μεγάλωναν σε γλάστρες. Εχθές, μαζέψαμε τα πέταλα τους και τα φάγαμε, αλλά η γεύση τους ήταν πικρή, απαίσια» είπε.

Μαντάγια: H πολιορκούμενη πόλη της Συρίας όπου τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα

Ο ίδιος έστειλε μάλιστα στην βρετανική εφημερίδα αρκετές φωτογραφίες από πτώματα σκελετωμένων, ηλικιωμένων ανθρώπων που πέθαναν πρόσφατα από την πείνα.

Υπενθυμίζεται πως φορτηγά με φαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν για τελευταία φορά στη Μαντάγια τον Οκτώβριο αλλά από τότε η πρόσβαση ήταν αδύνατη. Οι συνθήκες διαβίωσης χειροτέρεψαν με τον ερχομό του χειμώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here