Σοκ Κορκίδη: Ο Τόμσεν ήθελε μισθούς 300 ευρώ στην Ελλάδα…

 

Ο πρόεδρος των εμπόρων Βασίλης Κορκίδης έδωσε έναν ακόμη λόγο στους Έλληνες για να θεωρούν τον Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ ως τον πλέον μισητό άνθρωπο…

Αποκάλυψε, λοιπόν, ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα τον Δεκέμβριο του 2011 του είπε φόρα παρτίδα ότι κατά τη γνώμη του οι μισθοί στην Ελλάδα πρέπει να είναι 300 ευρώ το μήνα…

«Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόϊκα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι».

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια, μίλησε «για τραγικά λάθη», αλλά και για κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια (Γιώργος Παπανδρέου), όπως και για άλλους που βιάστηκαν να τη βγάλουν (Αντώνης Σαμαράς).

«Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της τρόϊκας στη χώρα μας ανά δίμηνο, τρίμηνο», επισήμανε. «Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια».

 

Ανέφερε, ακόμα, ότι δεν είχε εισακουστεί η πρόταση του όταν είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να βάλει κόκκινες γραμμές στην αγορά, επισημαίνοντας ότι «αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα».

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*