Μυστήριο καλύπτει τη δολοφονία 25χρονου ιταλού ερευνητή στην Αίγυπτο

0
9

 

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ρώμη η δολοφονία του εικοσαπεντάχρονου Ιταλού Τζούλιο Ρετζένι στην Αίγυπτο, υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Τα ίχνη του Τζούλιο Ρετζένι είχαν χαθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Κάιρο, όταν μπήκε σε συρμό του μετρό, όπως είχαν καταγγείλει οι γονείς του. Ο νέος, βρισκόταν στην Αίγυπτο ως πανεπιστημιακός ερευνητής, ενώ συνεργαζόταν με εθελοντικές οργανώσεις και την ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο.

Το πτώμα του βρέθηκε σε ρέμα έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έφερε τραύματα και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζ. Ρετζένι «υποβλήθηκε σε πραγματικά μαρτύρια και ο θάνατος του ήταν αργός και φρικτός».

Η εισαγγελία της Ρώμης άρχισε έρευνα για αδίκημα ανθρωποκτονίας, χωρίς να έχουν αποσταλεί, έως τώρα, κλήσεις σε απολογία. Ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, ζήτησε, παράλληλα, να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο ιταλός πανεπιστημιακός ερευνητής, στα άρθρα του στην εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο, διότι φοβόταν για την ακεραιότητά του. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, από την μεριά της, εγγυήθηκε «την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία, για να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής πράξης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here