Σoκ στη Γερμανία από την εικόνα της Μέρκελ με τσαντόρ (ΕΙΚΟΝΑ)

0
10

Σάλος προκλήθηκε στη Γερμανία μετά από την προβολή εκπομπής, του τηλεοπτικού καναλιού ARD,  στο φόντο της οποίας προβαλλόταν η εικόνα της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με τσαντόρ και πίσω της το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου να περιστοιχίζεται από μιναρέδες.

Αν και το κανάλι υποστήριξε πως η εικόνα της Μέρκελ με τσαντόρ χρησιμοποιήθηκε για σατιρικούς λόγους, οι περισσότεροι τηλεθεατές όχι μόνο δεν γέλασαν, αλλά κατηγόρησαν το τηλεοπτικό δίκτυο για ισλαμοφοβία και για εσκεμμένη πρόκληση αντι-ισλαμικών διαθέσεων.

«Θεωρούμε ότι η σατιρική παρουσίαση είναι μέρος των δημοσιογραφικών αξιών. Απορρίπτουμε κάθε υπόνοια ότι κάνουμε ισλαμοφοβική προπαγάνδα», ήταν η απάντηση του ARD.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες εικόνες της Μέρκελ χρησιμοποιούνται στα πανό και τα πλακάτ των υποστηρικτών του Pegida, ενός κινήματος κατά του Ισλάμ και των μεταναστών στη Γερμανία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το εν λόγω κίνημα έχει κάνει δυναμική επανεμφάνιση, με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν στους δρόμους εναντίον των μεταναστών.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, έχουν σημειωθεί αρκετές εμπρηστικές επιθέσεις σε προσφυγικά κέντρα στη Γερμανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here